Антикорупційний суд: рада міжнародних експертів провела перше засідання

Читать на русском
Міжнародні експерти засумнівалися в доброчесності вісьмох кандидатів у Антикорупційний суд і скликали засідання з ВККСУ.
Вищий антикорупційний суд

Громадська рада міжнародних експертів (ГРМЕ) засумнівався в доброчесності восьми кандидатів на посади суддів у Вищому антикорупційному суді й проголосував за проведення спільного засідання з Вищою кваліфікаційною комісією суддів.

Відповідні результати були затверджені членами ради сьогодні, 4 січня, повідомляє «Слово і Діло».

Так, міжнародні експерти засумнівалися в доброчесності наступних кандидатів: Оксани Голуб, Анатолія Квятковського, Анатолія Загороднього, Ігоря Штульмана, Юрія Кулініча, Дмитра Тішка, Тараса Зайця та Євгена Мартинова.

На першому засіданні ГРМЕ були присутні: голова ради Сер Ентоні Хупер, Флемінг Денкер та Аурелійус Гутаускас. Через онлайн-зв'язок долучилися Тед Зажечни, Лорна Гарріс та Мір'яна Лазарова Трайковська.

Також міжнародні експерти проголосували за скликання спільних засідань з Вищою квалфікомісією суддів щодо вищевказаних кандидатів. На ньому ВККСУ спільно з ГРМЕ вирішать, чи відмовляти кандидатам в участі в конкурсі. Якщо 9 членів ВККС та 3 із 6 членів ГРМЕ не підтвердять відповідність кандидата, то він не зможе претендувати на посаду судді.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що Антикорупційний суд мають створити до лютого. Також Кабінет міністрів виділив приміщення для Антикорупційного суду. Раніше в США нагадали Україні про обіцянки щодо суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: