Оприлюднили програму отримання томосу

Читать на русском
Офіційна делегація України на чолі з президентом Петром Порошенком 5-6 січня здійснить робочий візит до Турецької Республіки.

Офіційна делегація України на чолі з президентом Петром Порошенком 5-6 січня здійснить робочий візит до Турецької Республіки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Верховної Ради.

Як зазначили в прес-службі, програмою візиту на 5 січня передбачено зустріч голови Верховної Ради Андрія Парубія й президента Петра Порошенка з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом, відвідання Вселенського патріархату та зустріч зі вселенським патріархом Варфоломієм.

Учасники делегації візьмуть участь у церемонії підписання томосу вселенським патріархом Варфоломієм та у молитві у Патріаршому храмі св. Георгія. Після завершення процедури підписання томосу прозвучать заяви: вселенського патріарха Варфоломія митрополита Київського і всієї України Епіфанія, президента Порошенка.

Згідно з програмою, 6 січня члени української делегації візьмуть участь у церемонії вручення томосу, божественній літургії (спільне відправлення вселенським патріархом Варфоломієм і митрополитом Епіфанієм), у церемонії освячення води в затоці «Золотий ріг».

Члени делегації також відвідають могилу українського політичного діяча Мурського на Католицькому кладовищі, візьмуть участь у церемонії освячення води в Патріаршому храмі св. Георгія.

Нагадаємо, 15 грудня, Об'єднавчий собор обрав митрополита Епіфанія (Думенка) предстоятелем Православної церви України. Епіфаній також отримав титул митрополита Київського і Всієї України.

Вселенський патріархат привітав Україну з успішним завершенням Об'єднавчого собору та заснуванням нової Православної автокефальної церкви й запросив новообраного митрополита Епіфанія на спільне відправлення божественної літургії на Фанарі 6 січня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: