Румунія розпочала головування у Раді ЄС

Читать на русском
Головування у Раді ЄС 1 січня 2019 року офіційно перейшло від Австрії до Румунії і триватиме до 30 червня.

Головування у Раді ЄС 1 січня 2019 року офіційно перейшло від Австрії до Румунії і триватиме до 30 червня.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у Twitter румунського головування.

Єврокомісія підготувала план дій на випадок жорсткого BrexitПлан складається з 14 пропозицій і охоплює різні сфери. Однак у ньому немає нічого про проблему, що стала каменем спотикання в переговорах із Британією.

«З новим роком! Ми готові розпочати наше перше головування у Раді Європейського Союзу. У 2019 році ми працюватимемо заради сильнішої, більш об'єднаної, більш згуртованої і демократичної Європи» - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється на офіційному сайті головування Румунії у Раді ЄС, символічна церемонія передачі головуванння від Австрії до Румунії відбулася 21 грудня.

Головування Румунії проходитиме під гаслом «Згуртованість, спільна європейська цінність».

«Дуже важливо, щоб ми перейшли від захищеної Європи - девізу австрійського президентства - до Європи, в якій згуртованість розглядається як спільна цінність. Ми також потребуємо захисту, але нам також потрібний більш високий рівень згуртованості, зближення в розвитку регіонів або східних і західних, південних і північних країн, старих і нових держав-членів ЄС» - заявила премьєр Румунії Віоріка Денчіле.

МЗС Румунії окреслило основні пріоритети головування, які відображають потребу у згуртованості: (1) Європа зближення: зростання, згуртованість, конкурентоспроможність, зв'язок; 2) безпечніша Європа; (3) Європа як сильний глобальний суб'єкт; (4) Європа спільних цінностей.

Слід зазначити, що на головування Румунії припадають знакові події у житті Європейського союзу: вихід Британії з ЄС, переговори про мабутній бюджет спільноти, вибори до Європарламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: