Якою буде головна ялинка країни: організатори анонсували новорічний розклад

Читать на русском

У Києві ще не вирішили якою буде головна ялинка стрни. Вона може бути штучною, складеною з невеликих гілок, як робили раніше, або живою.

Київ готується до новорічних свят. Але влада ще не вирішила якою буде головна ялинка країни. Вона може бути штучною, складеною – з невеликих гілок, як робили раніше, або живою.

Як пише «Слово і Діло», про це Ігор Добруцький, президент фестивалю Folk Ukraine, розповів «Сегодня».

У Києві почалася метеорологічна зимаВідзначають, що в цьому році метеорологічна зима прийшла в столицю більш ніж на місяць раніше, ніж у минулому році - в 2017 році це сталося 18 грудня.

«Ялинка може бути штучною, складеною – з невеликих гілок, як робили раніше. Або живою, яку ми, за традицією, привозили з лісництва в Івано-Франківській області. Наразі рішення ще не ухвалили. Думаю, до 8 грудня визначимося. 10 грудня – це критична дата. До цього дня ялинки мають стояти і на Софійській, і на Контрактовій площах. Але, запевняю, в кожному разі, вони будуть дуже гарними», – розповів Добруцький.

За його словами, торік було багато нарікань, що ялинка не доїхала до Києва пухнастою й гаоною.

Цьогоріч гнатися за рекордною висотою не будуть. На Контрактовій площі встановлять новорічну красуню – 22 метри, а на Софійській – 25-27 метрів, щоб вона гармонійно виглядала на тлі собору та дзвіниці.

Також в цього року в центрі буде відкрита рекордна кількість фотозон – більш ніж 70.

Резиденція святого Миколая буде на Контрактовій площі, де новорічне містечко оформлять у стилі яскравих робіт художниці Марії Примаченко.

«На честь святого Миколая влаштуємо масштабний парад. 15 грудня він як янгол-хранитель моряків пропливе на красивому кораблі Дніпром. Ми його будемо зустрічати на прикрашеному причалі на Поштовій площі, діти вручать йому ключ від його резиденції. Туди святий попрямує під звуки духового оркестру й барабанів. Пройде парад вулицею Сагайдачного», – розповідає Добруцький.

19 грудня Святий Миколай прийде на Софійську площу, де запаляться вогні головної ялинки країни. Цього року на ній буде унікальна ілюмінація.

«Такої ще не було в Європі, ми першими її встановлюємо. Раніше використовували 10 кілометрів гірлянд, а цьогоріч їх буде чотири. Але світловіддача, холодний і білий кольори будуть, як у гірлянди в 10 кілометрів. Іграшки на ялинці будуть у вигляді кристалів, срібних і білих відтінків, висотою 35-50 сантиметрів. Загалом, на новорічному дереві буде до 10 тонн прикрас. Ще на Софійській розмістимо яскраві арт-конструкції, вони будуть світитися різними кольорами, імітуючи полярне сяйво», – діляться організатори.

Як пише «Слово і Діло», стало відомо скільки вихідних буде в грудні в українців.

Також розповіли, коли з'являться в продажу квитки на новорічні свята.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: