Базовий законопроект про відходи Кабмін не отримав у 2018 році

Читать на русском
Законопроект про управління відходами узгодять до лютого. Його спрямують на узгодження в Міністерство юстиції для правової експертизи.

Рамковий законопроект «Про управління відходами» проходить останні етапи узгодження і до лютого 2019 року має бути спрямований на узгодження в Міністерство юстиції для правової експертизи.

Про це пише «Слово і Діло», відстежуючи обіцянку міністр екології та природних ресурсів Остапа Семерака, який заявив, що в 2018 році на розгляд Кабміну буде представлено базовий законопроект про відходи, який буде адаптувати європейську директиву про відходи до українського законодавства.

Нагадаємо, 22 лютого 2018 року міністр розповів, що розпочато роботу над новою законодавчою базою. Загалом мали розробити 10 законопроектів.

«Один - це буде рамковий базовий про відходи, який буде адаптувати, або імплементувати європейську директиву про відходи з українським законодавством. І дев'ять законопроектів, які регулюватимуть, і створюватимуть нові умови для роботи в дев'яти секторах різного типу відходів», - заявив Семерак.

Пізніше, 31 жовтня в прес-службі міністра екології та природних ресурсів повідомили, що базовий законопроект про відходи і дев'ять секторальних законопроектів вже створено. Після узгодження з іншими профільними міністерствами буде розпочато процедуру внесення законопроектів у Раду.

Що Семераку потрібно встигнути зробити до кінця рокуОстапа Семераку потрібно до кінця року, зокрема, внести до парламенту кілька законопроектів про відходи.

А 3 грудня 2018 року в прес-службі міністра екології та природних ресурсів повідомили, що останній день подачі пропозицій і зауважень до законопроекту «Про управління відходами» - 8 грудня.

Але, 27 грудня стало відомо, що рамковий законопроект «Про управління відходами» проходить останні етапи узгодження і буде винесено на розгляд і схвалення Кабінетом міністрів не раніше лютого 2019 року.

Як відомо, депутати пропонували штрафувати за викидання сміття повз урни.

Також стало відомо, що Кличко встановив лише половину з обіцяних підземних сміттєвих баків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: