Захоронення ядерних відходів 4-го енергоблоку ЧАЕС не почалося в 2018 році, як обіцяв Семерак

Читать на русском
Захоронення ядерних матеріалів 4-го енергоблоку ЧАЕС не розпочалося в 2018 році, як обіцяв Остап Семерак.

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак не встиг виконати обіцянку про початок захоронення ядерних матеріалів 4-го енергоблоку ЧАЕС.

Таку обіцянку він дав 29 листопада травня 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

«Нова захисна споруда – це перший комплекс заходів. Протягом року ми маємо ввести новий конфайнмент в експлуатацію й розпочати роботи з демонтажу нестабільних конструкцій. Усі системи мають бути підключені та протестовані. Після цього можна буде використовувати обладнення, яке встановлене всередині, – крани. По-перше, це демонтаж нестабільних конструкцій, а з 2018 року ми перейдемо до виймання паливовмісних мас, деконструкції 4-го енергоблоку з подальшим їх захороненням», – сказав Семерак.

Передбачалося, що в 2017 році новий конфайнмент над 4-м блоком ЧАЕС має бути введений в експлуатацію, а з 2018 року відбудеться перехід до вилучення паливовмісних мас, деконструкції 4-го енергоблоку з подальшим їх захороненням.

Відзначимо, хоча виконання цієї обіцянки не належить прямо до компетенції міністра екології та природних ресурсів України, фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки політика у публічному просторі.

Як повідомлялося раніше, в зоні відчуження так і не запрацювали обіцяні Семераком сонячні електростанції.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Семерак дав 69 обіцянок, з яких 28 виконав, а 20 – провалив. Рейтинг його відповідальності – 41%.

Нагадаємо, з'ясувалося, скільки Семерак заробив у листопаді.

Також ми писали, що Остапу Семераку потрібно встигнути зробити до кінця року.

Які теми хвилюють міністра екології та природних ресурсів Семерака – на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: