Депутати пропонують штрафувати за викидання сміття повз смітник

Читать на русском
Нацполіція отримує право розглядати адміністративні справи про порушення чистоти в населених пунктах і в інших визначених законом місцях.

Група депутатів подали на розгляд парламенту законопроект №6730, який передбачає підвищення штрафів за викидання сміття повз смітник.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «112 Україна».

Документ подали 12 нардепів, головний ініціатор – перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

Сміттєві реалії України: чому Львів потопає в смітті та як не перетворити країну на смітникУкраїнські екологи поділилися міркуваннями щодо екологічної ситуації на тлі проблеми відходів і сміттєзвалищ в країні.

Згідно з пояснювальною запискою, неконтрольоване й переважно безкарне викидання сміття в непризначених для цього місцях стало серйозною проблемою практично на всій території України, особливо в містах.

У кодексі про адміністративні порушення хочуть прописати, що за викидання сміття з вікон і дверей вагонів поїздів загрожує штраф 340-850 грн (в чинному варіанті – 34-170 грн).

За викидання сміття з вікон і дверей автобусів, маршруток, тролейбусів або трамваїв; за борт річкового і маломірного судна пропонують підвищити штрафи також до 340-850 грн – раніше сума становила від 8,5 до 17 грн.

Крім того, автори акту пропонують створити нову статтю в Адміністративному кодексі про викидання сміття повз смітник.

Згідно з документом, викидання побутових відходів у населених пунктах за межі ємностей, призначених для збору, утилізації чи переробки сміття, тягне штраф 340-850 грн, а за повторне таке порушення – від 850 до 1700 грн, якщо це не стосується описаних вище випадків.

Уточнюється, що Нацполіція отримує право розглядати адміністративні справи про порушення чистоти в населених пунктах і в інших визначених законом місцях.

Нагадаємо, раніше Рада звільнила від штрафів платників податків, які не подали накладні через кібератаки.

Відзначимо, 8 лютого 2017 року Геращенко заявила, що в процесі підготовки виборчого законодавства буде домагатися запровадження гендерних квот.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: