У Франції мітингувальники закликали Макрона піти у відставку

Читать на русском
У Парижі співробітники поліції застосували сльозогінний газ до демонстрантів, які беруть участь в новій хвилі протестів «жовтих жилетів».

У Парижі співробітники поліції застосували сльозогінний газ до демонстрантів, які беруть участь в новій хвилі протестів «жовтих жилетів».

Про це повідомляє AFP, передає «Слово і Діло».

Протести у Франції: якими будуть наслідки для МакронаПротести у Франції тривають четвертий тиждень. Серед вимог протестувальників – відставка Макрона.

Кілька сотень людей зібралися біля офісів France Televisions і телеканалу BFM в центрі Парижа. Люди вигукували «fake news» і закликали до відставки президента Еммануеля Макрона.

Протестуючі вийшли на трамвайні лінії, кидали різні предмети в поліцію, яка відповіла шумовими гранатами зі сльозогінним газом і затримала кілька людей. Сльозогінний газ також застосовувався в Нанті. Протести проходять в Ліоні, Марселі Бордо і Тулузі.

Нагадаємо, що у Франції вже кілька тижнів тривають протести. Масові акції почалися через різке підвищення цін на паливо. Пізніше протестувати вийшли французькі школярі і студенти. Невдоволення не вщухло навіть після того, як французький уряд погодився скасувати підвищення цін на паливо і заморозити ціни на газ і електрику на 2019 рік - тоді французи стали виступати за підвищення зарплат і пенсій, зниження податків і навіть встановлення більш м'яких вимог для вступу в університети.

Протести «жовтих жилетів» пройшли не тільки у Франції. До них приєдналися жителі деяких міст Португалії, а також Брюсселя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: