У Франції підрахували втрати від протестів «жовтих жилетів»

Читать на русском
Французький торговий сектор через протести руху жовтих жилетів і викликаних ними заворушень приблизно за місяць втратив мінімум 2 мільярди євро.

Французький торговий сектор через протести руху «жовтих жилетів» і викликаних ними заворушень приблизно за місяць втратив мінімум 2 мільярди євро.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на дані Федерації торгівлі і Національної ради торгових центрів Франції, передає «Слово і Діло».

Протести у Франції: хто й чому зацікавлений у соціально-економічних бунтах?Чим завершаться протести у Франції та який вони матимуть ефект у найближчому майбутньому Європи – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

Згідно з цими даними, із 17 листопада цього року упущена вигода французьких торговців склала не менш ніж 2 млрд євро. Відзначається, що це лише приблизні дані, більш точна інформація буде оприлюднена на початку 2019 року.

Крім того, через акції, під час яких «жовті жилети» блокували різні об'єкти, близько 43 тис. осіб тимчасово втратили роботу.

У середині листопада у Франції почалися масштабні акції протесту проти підвищення цін на паливо. Акції організовувалися рухом «жовті жилети» й традиційно проводилися по суботах. Спочатку «жовті жилети» протестували проти планів підвищити ціни на бензин, проте з часом рух став висловлювати невдоволення діями влади загалом, особливо недостатньою, з їхньої точки зору, допомогою держави найменш забезпеченим громадянам.

Раніше нацзбори Франції не підтримали винесення вотуму недовіри Кабміну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: