У Кремлі прокоментували заклик Меркель звільнити українських моряків

Читать на русском
Пєсков додав, що президент РФ Володимир Путін під час розмови з Меркель роз'яснив позицію РФ щодо українських моряків.

Росія розглядає захоплених у Керченській протоці українських моряків як порушників державного кордону, тому на них поширюються норми російського законодавства, а не Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише «Слово і Діло».

Україна готує новий похід кораблів до Азовського моря. Свідома провокація?Турчинов повідомив, що влада України готує новий прохід військових кораблів через Керченську протоку до Азовського моря. Навіщо та чи не призведе це знову до агресивних дій з боку РФ, розбиралися з експертами.

Про це він заявив в суботу, 29 грудня, коментуючи заклик канцлера Німеччини Ангели Меркель звільнити українських військовополонених, передає ТАСС.

За словами представника Кремля, заяви зарубіжних лідерів не можуть бути приводом для зміни російського законодавства.

«Безумовно, ми приймаємо до відома подібні заяви [заклики зарубіжних лідерів до звільнення українських моряків], але подібні заяви не можуть бути підставою для зміни російського законодавства або для того, щоб хтось відступав від російського законодавства», - підкреслив Пєсков.

Пєсков додав, що президент РФ Володимир Путін під час розмови з Меркель роз'яснив позицію РФ щодо українських моряків.

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала президента РФ Володимира Путіна звільнити українських моряків, захоплених в районі Керченської протоки. Перед цим Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон оприлюднили спільну заяву, в якій вимагали від Кремля звільнити українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: