Вселенський Патріархат почав процедуру надання Україні автокефалії

Читать на русском
Вселенський Патріархат розглянув звернення від ієрархів українських православних церков і влади України.

Вселенський Патріархат розглянув звернення від ієрархів українських православних церков і влади України і почав процес розгляду питання про надання українській церкві томосу про автокефалію.

Про це повідомляє прес-служба Святого і Священного Синоду, передає «Слово і Діло».

Чому потрібна єдина помісна церква та чи готове суспільство до «реформи віри»?19 квітня 2018 року ВР ухвалила постанову про єдину помісну церкву. Проти виступили 36 депутатів, 268 – за. Чи готове суспільство до реформи віри?

«Вселенський патріархат починає процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві», - заявив президент України Петро Порошенко.

Верховна Рада прийняла звернення до Вселенського патріарха Варфоломія з закликом про надання автокефалії (незалежності) Православної церкви в Україні. У парламенті пояснили, що в зв'язку з вторгненням РФ в Україні і окупацією частини її територій українці більше не сприймають ідею церковного єднання з РПЦ, чий патріарх Кирило грає одну з ключових ролей в цій гібридної війні.

17 квітня президент Петро Порошенко написав офіційне звернення до Вселенського патріарха про створення в Україні єдиної і незалежної Православної церкви.

Раніше в УПЦ МП відреагували на звернення Ради щодо автокефалії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: