«Наливайки» та християнські цінності: піар-теми тижня кандидатів у президенти

Читать на русском
Зеленський готовий домовлятися хоч із чортом лисим заради миру, а політична сила Безсмертного базуватиметься на християнських цінностях.
Слово і Діло

До президентських виборів в Україні залишилося трохи менш ніж півроку. «Слово і Діло» нарахувало 26 потенційних кандидатів на головну посаду в країні. Цього тижня велике інтерв'ю про політику дав шоумен Володимир Зеленський. Він так і не сказав, чи балотуватиметься в президенти, зате розповів про своє бачення вирішення конфлікту на Донбасі. Про що говорили кандидати в президенти, читайте в нашому матеріалі.

В інтерв'ю Дмитру Гордону Зеленський заявив, що «дуже думає й схиляється» до того, щоб узяти участь упрезидентських виборах. А ось партія «Слуга народу» на парламентські вибори піде. Також комік розповів, що в нього були особисті зустрічі з президентом Петром Порошенком. «У мене розчарування в усій владі й у ньому зокрема», – зазначив Зеленський.

У мережі обговорюють інтерв'ю Зеленського про політикуШоумен Володимир Зеленський дав інтерв'ю, в якому розповів про свої політичні плани й бачення ситуації в країні.

Для закінчення війни на Донбасі Зеленський готовий домовлятися хоч «із чортом лисим»: «Мінські угоди не працюють. Іти туди війною – я проти. Я дуже ліберальний. Доведеться говорити. Я з чортом лисим готовий домовитися, щоб не вмирала жодна людина. Вони б написали свої пункти, ми б написали свої. Десь посередині б зійшлися».

Маніфест «Про майбутнє» оприлюднив на своєму сайті Роман Безсмертний. Він зазначив, що маніфест – це заклик до українців об'єднатися навколо нової політичної сили. Маніфест розділений на кілька частин, кожна з яких присвячена реформам у сфері безпеки, економіки, соціальній сфері, земельному питанні та подоланні корупції.

Для завершення війни Безсмертний пропонує, зокрема, діалог із Росією (прямий або через посередників), а також діалог із жителями окупованого Донбасу та Криму. Причинами корупції політики вважає надмірну монополізацію та централізацію повноважень і бюджетних ресурсів і пропонує боротися з ними. Також Безсмертний виступає за запроваджння ринку землі, посилення ролі місцевого самоврядування. Окремо він відзначив, що християнські цінності є орієнтиром «для об'єднання в європейському домі й фундаментом побудови внутрішньої й зовнішньої роботи партії».

Теми комунальних платежів дістався лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко. На його думку, щоб знизити вартість комуналки, потрібно зробити «три прості й дієві речі»: збільшити внутрішній видобуток газу, створити прозорий ринок газу й конкурентні умови, що призведе до зниження ціни на газ для споживачів, та залучати європейські фонди для модернізації тепломереж і утеплення будинків.

Як виконують обіцянки потенційні кандидати в президентиСлово і Діло аналізувало, як виконують обіцянки потенційні кандидати в президенти, які зараз обіймають державні посади.

Зі смішного: Наливайченко сказав, що якщо буде при владі, то з «наливайками» боротися не буде: «У жодному разі. Єдине, що я зробив би їх чистими, змусив би місцеву владу, щоб там були норми санітарної гігієни, щоб там була якісна продукція для українців, а алкогольна вона чи безалкогольна – це право громадянина обирати. Я на собі показую – ось здоровий спосіб життя».

Анатолій Гриценко анонсував, що його виборча кампанія буде позитивною за своєю суттю. «Ми не будемо витрачати час на інших кандидатів. Хтось вболіває за Петра Олексійовича – вперед, у вас є право. Хтось вболіває за Юлію Тимошенко – будь ласка, вперед. Ми не чіпатимемо, не витрачатимемо час на суперечки. Від нас не буде проплачених ботів, фейків, брудних історій», – уточнив екс-міністр оборони. Крім того, Гриценко запевнив, що в разі його обрання на державних посадах не буде його кумів чи родичів.

План повернення миру озвучив лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Це пряма оборонна угода зі США, зміцнення армії, миротворчий контингент на кордоні та повернення українських територій. Також народний депутат пообіцяв зареєструвати два законопроекти: перший, щоб зарплата директора або головного бухгалтера підприємства становила не менш ніж 5 мінімалок, а другий – щоб влада платила людям, які доглядають за хворими рідними, мінімальну зарплату й зараховувала ці роки до трудового стажу.

Відзначимо, що протягом тижня ми збирали заяви не лише вищезазначених потенційних кандидатів у президенти. Наша увага спрямована на 26 осіб, які претендують або можуть претендувати на роль глави держави. Однак заяви інших цього тижня не були настільки цікавими, щоб включити їх до огляду.

Читайте в нашому матеріалі, на чому піарилися можливі кандидати в президенти минулого тижня.

Олександра Худякова, спеціально для «Слова і Діла»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: