У мережі обговорюють інтерв'ю Зеленського про політику

Читать на русском

Шоумен Володимир Зеленський дав інтерв'ю, в якому розповів про свої політичні плани й бачення ситуації в країні.
Слово і Діло

Шоумен Володимир Зеленський дав інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, в якому розповів про свої політичні плани й бачення ситуації в Україні.

Зеленський заявив, що партія «Слуга народу» йде в політику, на парламентські вибори в 2019 році. Сам Зеленський ще не знає, чи братиме участь у виборах президента, але «схиляється до цього»: «Я про це думаю, дуже думаю ... Схиляюся ... Зарано про це говорити ... Але, думаю, можливо, так, дійсно».

Крім того, шоумен розповів, що особисто зустрічався з президентом Петром Порошенком, і він розчарований главою держави. А Віктор Янукович, за словами Зеленського, пропонував йому 100 мільйонів доларів за лояльність. Висловився Зеленський також щодо війни на Донбасі й Мінських угод: «Хоч із чортом лисим готовий говорити, щоб не вмирала жодна людина. Я вважаю, що це хоча б перший крок – припинити стрілянину й розвивати свою країну».

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про інтерв'ю Зеленського.

«Вибачте моє занудство, хотілося б розуміти, як саме він пропонує вирішувати ключові проблеми країни. Бідність, корупція, старіння й міграція населення, конфлікт на Донбасі. Відповідей на ці питання немає, а рейтинг – другий серед кандидатів – є. Хіба це не нонсенс? Давайте вже якось виходити з політичного дитинства й обирати усвідомлено. Можливо, й Зеленського, але не Зеленського-артиста, а Зеленського-політика зі зрозумілими планами», – написала Вікторія Світлова.

«Після інтерв'ю дійсно переконався в тому, що це щира відкрита людина. Як про політика нічого сказати не можу, в ділі його ніхто не бачив. Але якщо він стане президентом і не опустить руки, Україна зміниться на 180 градусів (у політичній спіралі). І не важливий тут досвід у політиці, управлінні держінститутами, важлива чесна й відкрита людина, а на все інше, під керівництвом можна знайти компетентних людей», – вважає Олексій Павловський.

«Масована атака на Зеленського з усіх боків – прояв паніки в старому істеблішменті. Прості й зрозумілі оцінки ситуації у виконанні Зеленського можуть показати, що всі політичні «королі» – голі. І це перекидає виборчу шахову дошку. Маю застерегти, що поки Зеленський – це лише очікування виборців та нічні страхи опонентів. І лише від нього самого залежить, чи встигне він підкріпити віртуальний образ конкретними пропозиціями, командою та рівнем дискусії», – вважає Ігор Попов.

«Те, що Зеленський не буде президентом, я знаю. Так само, як і не будуть президентами всі ці «справедливі», «непрохідні» й «такі». Пригнічує лише те, що люди, які своєю безвідповідальною підтримкою в соцопитуваннях вивели Зеленського на рівень такої великої політичної дискусії, навіть не зрозуміють, що комік над ними просто «поржав». Я вам чесно скажу, я більшого чекав від суспільства. Хоча, почекаємо виборів. І ще подивимося, хто над ким сміятиметься», – написав Василь Зима.

«Як кандидат у президенти Володимир Зеленський зобов'язаний був давати інтерв'ю українською мовою. Уже навіть Новинський і Бойко державною мовою намагаються розмовляти. Інакше не можна, якщо ти претендуєш на перший політичний ешелон. Заява Зеленського про те, що нібито Янукович пропонував йому 100 мільйонів, прозвучала як узагалі дешева байка. Особисто я не повірив навіть на 1%», – написав Микола Спиридонов.

«Найбільш імовірний сценарій: Зеленський іде на вибори президента, де претендує на нішу «третьої сили», мобілізуючи електорат до останнього дня, після чого домовляється з одним із переможців першого туру й передає йому «електоральні бали», – вважає Юрій Атанов.

Дивіться на нашій інфографіці, кого українці бачать майбутнім президентом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: