Порошенко прийняв вірчі грамоти у посла Угорщини

Читать на русском
Порошенко прийняв вірчі грамоти у нового посла Угорщини Іштвана Ійдярто. Його призначення відбувалося на тлі конфлікту з Будапештом.

Президент Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у нового посла Угорщини Іштвана Ійдярто.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба глави держави.

Україна та Угорщина налагоджують відносини – КлімкінГолова зовнішньополітичного відомства Угорщини Петер Сійярто запевнив, що налаштований налагодити відносини двох країн.

Як зазначили в прес-службі, в розмові йшлося про можливі кроки з метою вирішення чутливих питань в українсько-угорських відносинах.

Крім того, говорили про посилення санкційної політики ЄС через російську агресію проти України в Керченській протоці, а також взаємодію між Україною та Угорщиною в межах ООН.

Нагадаємо, призначення Іштвана Ійдярто відбувалося на тлі конфлікту з Будапештом довкола скандальної назви «уповноваженого з питань Закарпаття». Крім того, Угорщина відмовлялася дати дозвіл на відкриття нового українського консульства у місті Шиофок. Київ у відповідь зволікав із видачею агреману на призначення посла.

Проте сторони таки досягли компромісу. Будапешт змінив скандальну назвууповноваженого, а Київ дав згоду на призначення нового посла Угорщини в Україні.

Новий посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто народився в Береговому. Школу закінчував в Угорщині, куди переїхала його сім’я. Дипломат вивчає українську мову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: