Будапешт переніс із Берегового видачу паспортів для українців – Москаль

Читать на русском
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявляє, що тепер українці можуть отримати другий паспорт у прикордонному місті на території Угорщини.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль перед початком сьомого засідання Ради регіонального розвитку в Києві заявив, що Будапешт переніс видачу паспортів жителям Закарпаття з Берегового до іншого міста.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 12 листопада, інформує УНІАН.

Україна та Угорщина оголосили про взаємну висилку консулів. Чим завершиться конфлікт?Україна та Угорщина оголосили про взаємне висилання консулів. Будапешт вважає, що Київ загострює конфлікт. Ситуацію оцінили експерти.

За його словами, Будапешт переніс видачу угорських паспортів до Кишварди.

«Нічого не змінилося. Ну, перенесли видачу до сусіднього угорського міста Кишварда. Люди сіли на електричку, яка йде 7 хвилин, і вони вже в Кишварді, й там приймають (громадянство – ред.)», – заявив він.

Нагадаємо, у вересні між Україною та Угорщиною спалахнув паспортний скандал через оприлюднення в ЗМІ відео, таємно знятого в угорському консульстві в Берегові. На ньому нові угорські громадяни під келих шампанського складають присягу на вірність Угорщині й отримують документи.

Незабаром послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню вручили ноту з інформацією про те, що консул Угорщини в місті Береговому має залишити територію України протягом наступних 72 годин.

Пізніше Угорщина заявила про видворення консула України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: