У Нацполіції назвали загальну кількість електронних браслетів

Читать на русском

Поліцейські повідомили про понад півтисячі електронних браслетів, з яких менше половини в робочому стані.

У Національній поліції України налічується загалом 518 електронних засобів контролю, з яких лише 210 є справними.

Про це йдеться у відповіді Нацполіції на запит журналіста «Слово і Діло».

«За результатами опрацювання інформуємо, що на даний час у підрозділах Національної поліції України налічується 518 комплектів електронних засобів контролю, 210 з яких перебуває у технічно справному стані», – йдеться в листі за підписом начальника департаменту зв'язку та телекомунікацій Нацполіції Ігоря Хаченкова.

Також, за інформацією правоохоронців, із цих 210 електронних браслетів 168 вже застосовані до підозрюваних або обвинувачених у кримінальних провадженнях. Крім того, у Нацполіції додали, що протягом 2017-2018 років вони не закупляли додаткові електронні браслети, а лише окремі компоненти електронних засобів контролю.

Нагадаємо, колишньому виконувачу обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирославу Продану не знайшли електронний браслет. Як відомо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила йому про підозру у незаконному збагаченні на понад 80 мільйонів гривень. Більшу частину цих грошей колишній фіскал витратив на вілли в турецькому місті Бодрум.

Правда пізніше, ЗМІ повідомили, що Продану таки знайшли електронний браслет. Раніше суд дозволив ще одному колишньому голові ДФС Роману Насірову не носити електронний браслет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: