З підозрюваної НАБУ судді зняли браслет через «незручності»

Читать на русском
З підозрюваної Антикорупційним бюро судді з Херсонської області зняли браслет через перешкоди нормальному життю.

З підозрюваної детективами НАБУ виконувачки обов'язків голови Каланчацького районного суду Херсонської області Олени Живцової зняли електронний браслет.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання про продовження запобіжного заходу, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив продовжити дію всіх обов'язків, покладених на підозрювану суддю в результаті застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання.

На судовому засіданні Живцова заперечувала проти задоволення клопотання прокурора й просила відмовити в його задоволенні, посилаючись на необґрунтованість підозри та відсутність ризиків.

Вислухавши обидві сторони, суддя частково задовольнив клопотання. Так, суд продовжив дію всіх обов'язків підозрюваної, в тому числі здачі закордонних паспортів, окрім носіння електронного браслета. На думку судді, прокурором не підтверджено, що застосування браслета істотно не порушить нормальний уклад життя Живцової й не спричинить значних незручностей у носінні такого засобу контролю.

Нагадаємо, НАБУ приховано знімало викриту на хабарі суддю з Херсонської області.

Раніше суд відправив підозрюваного Бюро суддю з Дніпра під домашній арешт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: