Нацзбори Франції не підтримали винесення вотуму недовіри Кабміну

Читать на русском
Депутати Національних зборів Франції у четвер відхилили пропозицію про винесення вотуму недовіри уряду країни.

Депутати Національних зборів Франції в четвер, 13 грудня, відхилили пропозицію про винесення вотуму недовіри уряду країни.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні, розміщеному в офіційному акаунті нижньої палати французького парламенту в Twitter.

Протести у Франції: якими будуть наслідки для МакронаПротести у Франції тривають четвертий тиждень. Серед вимог протестувальників – відставка Макрона.

У ньому наголошується, що підтримали винесення вотуму недовіри лише 70 із 577 депутатів. З ініціативою такого голосування раніше виступила низка опозиційних лівих партій – Соціалістична партія, «Нескорена Франція» та Французька комуністична партія.

Після подій у Страсбурзі, де озброєний чоловік відкрив вогонь по перехожих, представники лівих партій попросили відкласти голосування, однак у Нацзборах переносити його не стали.

Рішення про винесення на голосування питання про недовіру уряду ухвалили партії лівого спрямування на тлі протестів «жовтих жилетів».

У середині листопада у Франції розпочалися масштабні акції протесту проти підвищення цін на паливо. Акції організовував рух «Жовті жилети».

У понеділок президент Франції Макрон у телезверненні до народу оголосив про низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища населення. Так, він заявив, що з наступного року у Франції на 100 євро буде збільшений щомісячний мінімальний розмір оплати праці, передбачені заходи з поліпшення забезпечення пенсіонерів, робота в понаднормові години оплачуватиметься без стягування податків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: