Україна розширила список офшорних зон

Читать на русском
Україна періодично оновлює свій перелік офшорних зон з урахуванням даних глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей.

Кабінет Міністрів розширив на п'ять країн перелік офшорних зон, до 41.

Як пише «Слово і Діло», відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в четвер, 27 грудня, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку України.

«Кабмін відніс Тринідад і Тобаго, Намібію, Палау і Американське Самоа в перелік офшорних зон», - розповіли в прес-службі.

У відомстві додали, що Україна періодично оновлює свій перелік офшорних зон з урахуванням даних глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР).

«Форум сформував чорний список держав, не налаштованих на співпрацю з питань оподаткування і які не імплементують стандарти ОЕСР, куди й увійшли зазначені країни. Рішення дозволить більш ефективно запобігати та протидіяти відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом, а також фінансуванню тероризму і розповсюдженню зброї масового знищення», - пояснили в міністерстві.

Раніше міністри фінансів Євросюзу виключили зі списку держав з лояльним податковим законодавством острівну державу Палау.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: