Євросоюз скоротив список офшорів

Читать на русском
Після зміни податкового законодавства держава Палау покинула чорний список і перемістилася в сірий.

Острівну державу Палау виключили зі списку держав з лояльним податковим законодавством.

Як пише «Слово і Діло», таке рішення у вівторок, 2 жовтня, ухвалили міністри фінансів Європейського Союзу, повідомляє Reuters.

Україні загрожує потрапляння до чорного списку офшорів ЄСУкраїна може потрапити до офшорного списку країн Європейського Союзу, якщо не ратифікує угоду MLI до 2019 року.

«Міністри фінансів Європейського Союзу домовилися у вівторок викреслити тихоокеанський острів Палау з переліку податкових гаваней», - йдеться в повідомленні.

Держава була внесена в цей список у березні, коли її податкові правила були визнані невідповідними стандартам ЄС.

Однак, після внесення відповідних змін до законів країни міністри ЄС погодилися перенести острів Палау з чорного списку у так званий «сірий» список держав з низькими стандартами податкової прозорості, але які мають на меті стати прозорішою, йдеться в документі ЄС.

Шість інших податкових гаваней залишаються в «чорному списку»: Намібія, Самоа, Тринідад і Тобаго та три території, що належать США, - Американське Самоа, Гуам та Віргінські острови.

Чорний список ЄС був створений у грудні минулого року після виявлення широкомасштабних схем ухилення від сплати податків, якими користуються корпорації і багаті особи, щоб зменшити податкові платежі. Спочатку список включав 17 юрисдикцій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: