«Укрпошта» знову підвищує тарифи

Читать на русском
Укрпошта підвищила вартість універсальних послуг з пересилання простої письмової кореспонденції.
Ілюстративне фото.

ПАТ «Укрпошта» підвищило вартість універсальних послуг з пересилання простої письмової кореспонденції вагою від 1 г до 3 кг включно на 14,3% – для непріоритетних, на 11,1% – для пріоритетних відправлень.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У мережі обговорюють наказ Порошенка припинити звільнення листоношПетро Порошенко виступив різко проти звільнення листонош. Слово і Діло з'ясувало, що в соціальних мережах думають про його наказ.

Також підвищується вартість лінійок тарифів із пересилання відправлень «Стандарт», «Експрес» та SmartBox із 1 січня 2019 року.

Відзначається, що це другий етап підвищення, затвердженого Національною комісією, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформацізаціі (НКРЗІ).

Водночас вартість універсальних послуг з пересилання простих бандеролей до 3 кг залишилася на рівні 2018 року.

Так, із 1 січня 2019 року вартість пересилання відправлення в тарифній лінійці «Стандарт» вагою 10 кг становитиме 42 грн в межах області, 48 грн – у межах України (чинні тарифи – 39,6 грн і 45,6 грн відповідно). Вартість відправлення вагою 30 кг становитиме 80 грн у межах області, 85 грн – у межах України (чинні тарифи – 75 грн і 81 грн відповідно).

При цьому обмеження розмірів відправлення за довгою стороною для тарифної лінійки «Стандарт» збільшиться з 50 см до 70 см, ціна за адресний забір відправлення – на 3 грн, до 15 грн.

З 1 січня 2019 року вартість пересилання відправлення в тарифній лінійці «Експрес» вагою 10 кг становитиме 49 грн у межах області, 55 грн – у межах України (чинні тарифи 44 грн і 50 грн відповідно). Вартість відправлення вагою 30 кг становитиме 90 грн у межах області, 95 грн – у межах України (чинні тарифи 84 та 90 грн відповідно).

Раніше «Укрпошта» скасувала доплату за доставку посилок у села.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: