«Укрпошта» скасувала доплату за доставку посилок у села

Читать на русском
АТ Укрпошта скасувала з 1 січня 2019 року доплату в 12 гривень за доставку в село в тарифі Експрес.

АТ «Укрпошта» скасувала з 1 січня 2019 року доплату в 12 гривень за доставку в село в тарифі «Експрес».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу підприємства.

Омелян пояснив, чому не припиниться доставка пенсій «Укрпоштою»Скорочення відділень Укрпошти або припинення доставки пенсій не буде. Міністр Омелян впевнений, що компанія має поєднувати різні підходи до роботи.

Крім того, з 1 січня посилки для тарифів «Експрес» та «Стандарт» матимуть єдиний розмір найбільшої сторони відправлення – до 70 см. До 31 грудня 2018 року для «Експреса» проміжний розмір складав 35 см, для «Стандарту» – 50 см.

При цьому в найдешевшій доставці «Укрпошти» «Стандарт» з початку року буде зменшена оціночна вартість із 1,2% (не менш ніж 3 грн) до 1% (не менш ніж 1 грн).

Нагадаємо, в державному бюджеті на 2019 рік передбачене відшкодування для АТ «Укрпошта» витрат на доставку пенсій. На відшкодування витрат АТ «Укрпошта» за надання послуг, пов'язаних із виплатою та доставкою пенсій і грошової допомоги населенню, виділяються 500 млн грн.

У грудні 2018 року «Укрпошта» досягла згоди з Пенсійним фондом України щодо доставки та виплати пенсій у 2019 році за рахунок 500 млн грн, виділених у держбюджеті на 2019 рік.

Також «Укрпошта» офіційно призупиняє з 17 грудня поточного року всі дії, пов’язані з оптимізацією сільської мережі. Крім того, буде проведена робота щодо працевлаштування на вакантні посади колишніх працівників у разі їх звернення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: