Порошенко закликає не пускати російські судна у порти Європи й США

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що у відповідь на блокування Росією проходу суден у Керченській протоці і Азовському морі російським кораблям необхідно заборонити заходити в порти США і країн Європи.

Президент України Петро Порошенко заявив, що у відповідь на блокування Росією проходу суден у Керченській протоці і Азовському морі російським кораблям необхідно заборонити заходити в порти США і країн Європи.

Як пише «Слово і Діло», в інтерв'ю Fox News Порошенко сказав, що українська сторона готова розпочати координацію стосовно того, які заходи стосовно цього питання повинні бути вжиті негайно.

ГПУ оприлюднила реконструкцію подій у Керченській протоці – відеоГенеральна прокуратура України оприлюднила відеореконструкцію подій у Керченській протоці 25 листопада.

Він також зазначив, що хотів би побачити більшу присутність НАТО в Чорному морі.

Український президент назвав реакцію світу на морську агресію РФ у Керченській протоці «досить сильною», але закликав до подальших санкцій проти Москви.

«Це акт агресії. Пане Путін, це війна, це не жарт, не інцидент і не криза, адже ваші регулярні сили під російським прапором атакували у міжнародних водах українські військові судна», - наголосив він.

Нагадаємо, вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. В результаті тарана прикордонного корабля РФ був пошкоджений буксир ВМС України.

У Федеральній службі безпеки РФ звинуватили українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходу в «закриту акваторію територіального моря РФ». Україна відкидає ці звинувачення, заявляючи, що судна діяли в рамках закону.

В цей же день українські кораблі були обстріляні і захоплені російським спецназом. В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: