У Держдепі закликали РФ повернути Україні судна та екіпаж

Читать на русском
В американському Державному департаменті направили чітке послання РФ з вимогою відпустити українських моряків.

Сполучені Штати Америки вимагають від Російської Федерації повернути Україні захоплені три судна, а також відпустити затриманих моряків.

Про це під час брифінг розповів заступник голови прес-служби Державного департаменту США Роберт Палладіно, повідомляє «Слово і Діло».

«Наша позиція була дуже чіткою: від президента і посла (в ООН – ред.) Хейлі до держсекретаря Помпео. Ми: вони повинні повернути Україні суду і затриманих членів екіпажу», – сказав він.

«Ми будемо продовжувати рухатися вперед з цього питання і твердо стояти на нашій позиції», – додав Палладіно, відповідаючи на припущення, що військовополонених моряків, за деякими даними, могли перевезти до Москви.

Як відомо, 25 листопада біля Керченського моста спецпризначенці РФ захопили три українських кораблі. В результаті були поранені шестеро українських військовослужбовців. Нещодавно окупаційний суд Криму взяв всіх українських моряків під варту.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп скасував зустріч із російським лідером Володимиром Путіним. Раніше ЗМІ стало відомо, що заарештованих українських моряків почали вивозити з окупованого Криму до Москви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: