Росія призупинила судноплавство в Керченському каналі

Читать на русском
Росія призупинила на кілька днів прохід суден через Керч-Єнікальський канал через погану погоду.

Росія призупинила на кілька днів прохід суден через Керч-Єнікальський канал через погану погоду.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі Росморрічфлоту в п'ятницю ввечері, пише «Інтерфакс».

Воєнний стан в Україні: які обмеження та заборони можуть запроваджувати в країніВоєнний стан діє в десяти областях України до 26 грудня. Поки жодні права та свободи українців не обмежували.

«Вітер 13-18 м/сек, північно-східний. Загроза обмерзання суден. У зв'язку з цим випущені штормові попередження номер 562 для Керченського каналу і 537 для Азовського моря», - йдеться в інформації Росморрічфлоту.

У російському відомстві додали, що це несприятливий прогноз і зазначили, що за даними синоптиків, обмеження будуть зняті не раніше суботи або неділі.

Керч-Єнікальській канал - морський судноплавний канал в Керченській протоці. Він пов'язує Азовське і Чорне море.

Нагадаємо, 25 листопада військово-морські сили ЗС України повідомили, що в районі Керченської протоки в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

У зв'язку із загостренням ситуації президент Петро Порошенко скликав військовий кабінет, РНБО і надіслав до Верховної Ради пропозицію про запровадження воєнного стану на 60 днів. 26 листопада парламент ухвалив законопроект про запровадження воєнного стану в Україні на 30 днів.

97 депутатів Європейського парламенту закликали накласти додаткові санкції проти Росії через напад на українські кораблі біля Керченської протоки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: