Екіпаж судна з українцем на борту звільнили з піратського полону

Читать на русском
Екіпаж судна Pomerania Sky, серед 11 членів якого були вісім поляків, двоє філіппінців та українець, звільнили з полону нігерійських піратів.
Судно Pomerania Sky

Екіпаж судна Pomerania Sky, серед 11 членів якого були вісім поляків, двоє філіппінців та українець, звільнили з полону нігерійських піратів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в МЗС Польщі, повідомляє «Укрінформ».

«Членів екіпажу корабля Pomerania Sky, яких викрали наприкінці жовтня біля узбережжя Нігерії, звільнили. Всі моряки перебувають у безпечному місці й очікують на повернення до своїх родин», – заявили в польському МЗС.

Як зазначається, в Польщі справою звільнення моряків займалася міжвідомча група під керівництвом заступника голови МЗС країни. В міністерстві подякували, зокрема, владі Нігерії за допомогу в звільненні моряків.

Повідомляється, що це п’яте викрадення поляків у Гвінейській затоці біля берегів Африки з 2013 року.

МЗС Польщі також закликало моряків, щоб вони перед працевлаштуванням на кораблі в небезпечному регіоні завжди перевіряли, чи судновласник має відповідну страховку.

Нагадаємо, 29 жовтня ЗМІ повідомили, що біля узбережжя Нігерії пірати захопили судно Pomerania Sky з громадянами Польщі та громадянином України на борту. Пізніше в МЗС Польщі повідомили подробиці викрадення судна. Відомо, що судно йшло під ліберійським прапором з Анголи в нігерійський порт Омме.

Також Індія запровадить смертну кару за піратство на морі.

У Греції українських моряків засудили за перевезення біженців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: