Чоловік судді Госпсуду Харківської області намагався оскаржити обшуки

Читать на русском
Чоловік обвинуваченої в декларуванні недостовірної інформації судді з Харкова подав позов до Національного бюро через обшук.
Окружний адміністративний суд Києва

Чоловік обвинуваченої в недостовірної декларування судді Господарського суду Харківської області Ірини Попович намагався оскаржити правомірність обшуків детективів Національного антикорупційного бюро в приватному будинку матері судді.

Відповідний позов він подав до Окружного адміністративного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У позові Євген Попович просив суд визнати протиправними дії детектива про проведення обшуку домоволодіння й вилучення телефону Samsung, планшету Samsung, двох жорстких дисків і карти пам'яті. Підставою позову зазначене порушення прав та інтересів позивача в результаті протиправних дій детектива з проведення обшуку житла та вилучення речей.

Вивчивши матеріали, суддя Наталія Клочкова відмовила у відкритті провадження за позовом. Так, суд дійшов висновку, що цей спір не належить до компетенції адміністративних судів і не може бути розглянутий за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу про брехню в декларації судді Попович. Раніше НАБУ завершило розслідування цієї справи. Також суд повторно наклав арешт на речі в справі судді Попович.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: