Суд знову відмовив у знятті арешту з Новояворівської ТЕЦ

Читать на русском
Столичний райсуд знову відмовив власникам Новояворівської ТЕЦ у знятті арешту з їхніх активів, накладеного судом.

Суд залишив під арештом активи ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Енергія-Новояворівськ», у тому числі Новояворівську ТЕЦ, на які наклали арешт за клопотанням детектива НАБУ.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи НАБУ та прокурори САП підозрюють екс-директора ТОВ «Енергія» Ігоря Кучму, керівника ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігоря Артимка, його заступника Ігоря Ільківа, фінансового директора «Енергія-Новий Розділ» Олега Павлишина та екс-директора ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександра Олексюка в причетності до розкрадання понад 300 мільйонів кубічних метрів природного газу НАК «Нафтогаз України» на понад 1,4 мільярда гривень. За версією слідства, Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ, придбавши в НАК «Нафтогаз України» за пільговою ціною природний газ у вигляді використання його нібито для виробництва теплової енергії для населення, що є обов'язковою умовою його використання, привласнили його шляхом використання для промислових потреб, зокрема виробництва електричної енергії з подальшим її продажем ДП «Енергоринок».

Постановою детектива Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ визнані речовими доказами та на них накладено арешт. Також рішенням суду вказані теплоелектроцентралі передані в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування «газової справи Дубневичів». Раніше суд відмовився роз'яснювати фірмам Дубневичів арешт двох ТЕЦ. Однак пізніше Апеляційний суд призначив повторний розгляд клопотання власників ТЕЦ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: