На новорічні свята в Україні посилять охорону кордону

Читать на русском
Йдеться про підвищені заходи контролю в пунктах пропуску – особлива увага приділятиметься громадянам, які є вихідцями з країн міграційного ризику.

В Україні на новорічні та різдвяні свята посилять охорону державного кордону.

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян у середу, 26 грудня, пише «Слово і Діло».

Новий рік-2019: скільки коштуватиме українцям святковий стілНакрити новорічний стіл цьогоріч українцям кошуватиме 1,2 тисячі гривень – два салати, м'ясо, бутерброди з ікрою, алкоголь і цукерки.

За його словами, йдеться про підвищені заходи контролю в пунктах пропуску. Так, на новорічні та різдвяні дні особлива увага приділятиметься громадянам, які є вихідцями з країн міграційного ризику. Здійснюватиметься поглиблена перевірка паспортних документів та протидія спробам переміщення через державний кордон зброї, вибухових і радіоактивних речовин та засобів терору.

Крім того, будуть збільшені «зелені» ділянки кордону. Заходи здійснюватимуться за підтримки інших правоохоронних органів у прикордонних районах.

Слободян також зазначив, що зараз черг на кордоні немає. «Не буде черг до закінчення Різдва. Після Різдва буде черга на виїзд із країни – це сезон», – додав він.

За даними відомства, за останні п'ять передсвяткових і святкових днів працівники Держприкордонслужби оформили через державний кордон майже 1,1 мільйона осіб (з них в Україні близько 665 тисяч чоловік) і понад 190 тисяч транспортних засобів.

Раніше повідомлялося, що силовики чергуватимуть поблизу храмів, церков і місць проведення релігійних служб під час новорічних і різдвяних свят.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: