Омелян розповів, як охоронятимуть об'єкти інфраструктури

Читать на русском
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян у вівторок, 27 листопада, провів розширену нараду.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що у зв’язку із запровадженням воєнного стану, Україна запроваджує додаткові заходи із забезпечення охорони і оборони об’єктів інфраструктури.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури.

Воєнний стан: як працюватиме аеропорт «Бориспіль»Впровадження воєнного стану не вплине на мобільність населення, розповіли у Борисполі. Графік вильотів не мінятимуть.

Як зазначається, Омелян доручив посилити охорону і оборону вокзалів, залізничних станцій, аеропортів, портів та інших об’єктів інфраструктури.

«Також ми вводимо особливий режим роботи залізничного транспорту. Він передбачає забезпечення пропускної спроможності залізничної мережі та відповідного рухомого складу для потреб оборони в основних напрямках, визначених Генеральним штабом Збройних сил України. Також пріоритетність при призначенні поїздів буде визначатися необхідністю здійснення перевезень в умовах воєнного періоду, за рішеннями військового командування», - заявив міністр.

Повідомляється, що Омелян доручив державному секретарю міністерства Андрію Галущаку створити Оперативний штаб для взаємодії з військовим командуванням та військовими адміністраціями щодо забезпечення додержання правового режиму воєнного стану.

«Ми плануємо за швейцарським зразком запровадити активну участь співробітників сфери транспорту у територіальній обороні. В кожного напоготові повинен бути «тривожний рюкзак» з триденним запасом всього найнеобхіднішого та чітке розуміння його дій у разі атаки ворога», - додав Омелян.

Також зазначається, що найближчим часом планується проведення польових військових навчань керівництвом міністерства, а також представниками центральних органів державної влади, керівників і працівників підприємств, установ та організацій, що перебувають у сфері управління Мінінфраструктури.

Нагадаємо, Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон про затвердження указу президента «Про введення воєнного стану в Україні». Рішення підтримали 276 народних депутатів. Воєнний стан вводиться в десяти областях України з 28 листопада строком на 30 днів.

Раніше повідомлялося, що підприємства «Укроборонпрому» працюватимуть в особливому режимі у зв‘язку із актом неприкритої військової агресії Російської Федерації та указом президента про введення воєнного стану в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: