Кабмін затвердив категорії держоб'єктів, які охоронятимуть на договірній основі

Читать на русском
Кабмін доручив Міністерству внутрішніх справ разом із Міністерством економічного розвитку і торгівлі затвердити методику формування ціни на послуги, що надаються органами поліції охорони.

Кабінет міністрів затвердив категорії об'єктів державної власності та сфер державного регулювання, які підлягають охороні поліцією на договірній основі.

Відповідну постанову Кабмін ухвалив на засіданні в середу, 21 листопада, передає «Слово і Діло».

До таких об'єктів віднесені ті, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави; в яких розміщуються органи держвлади та органи місцевого самоврядування; склади, де зберігаються речовини підвищеної небезпеки; особливо важливі об'єкти електроенергетики; сховища нафти й газу, магістральні, промислові нафто-, газо- і нафтопродуктопроводи, конденсатопроводи та особливо важливі об'єкти нафтогазової галузі.

До цього переліку також включені об'єкти держпідприємств, що забезпечують функціонування морських портів; об'єкти та споруди центрального питного водопостачання; території зон відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення та об'єкти, розміщені на них.

Крім того, до переліку включені музеї, в яких зберігаються предмети музейного фонду України, внесені до держреєстру національної культурної спадщини; об'єкти та архівні установи, де зберігаються документи Національного архівного фонду; об'єкти, на яких виготовляються бланки цінних паперів, документів, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України, бланки ідентифікаційних документів, банківські картки, бланки для оформлення результатів надання адміністративних послуг, марки акцизного збору.

Також у переліку Український центр оцінювання якості освіти та пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання; об'єкти структурних підрозділів психіатричних закладів із посиленим і суворим наглядом; об'єкти на яких зберігається відомча зброя, здійснюється виробництво, ремонт, торгівля та зберігання вогнепальної зброї невійськового призначення, боєприпасів до неї, холодної та пневматичної зброї калібру понад 4,5 мм і швидкістю польоту кулі понад 100 м/с; об'єкти, на яких здійснюється виготовлення, торгівля, зберігання піротехнічних засобів, вибухових матеріалів і речовин.

До переліку також включені об'єкти держвласності, на яких здійснюється видобуток, виробництво, переробка, використання, зберігання, реалізація дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння; об'єкти та приміщення, які використовуються у сфері обігу та зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Кабмін доручив Міністерству внутрішніх справ разом із Міністерством економічного розвитку і торгівлі затвердити методику формування ціни на послуги, що надаються органами поліції охорони. МВС також має затвердити порядок забезпечення охорони об'єктів органами поліції охорони на договірній основі. Документ був ухвалений відповідно до закону «Про Національну поліції».

Нагадаємо, Кабмін схвалив угоду про ЗВТ з Ізраїлем.

Раніше стало відомо, що Кабмін надасть Смілі кредит на опалення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: