Супрун розповіла, як ультрафіолет впливає на зір

Читать на русском
За словами Супрун, чим довше ви піддаєтеся впливу ультрафіолетових променів, тим сильнішими будуть симптоми. Зазвичай за день-два все повинно нормалізуватися.

Споглядання за процесом зварювання для звичайного перехожого не може серйозно пошкодити зір або призвести до його втрати.

Про це розповіла на своїй сторінці в Facebook в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, пише «Слово і Діло».

«Відповіла на запитання, чи можна безпечно дивитися на «зварювання». Мається на увазі процес зварювання - технологія, коли фахівець з допомогою інструментів сплавляє метали, і від цього утворюються специфічні іскри. Страх щодо того, що навіть миттєвий погляд на них може серйозно пошкодити зір або навіть призвести до його втрати - перебільшений. Тому ми цей міф зруйнували», - сказано в повідомленні.

Супрун пояснила, що пошкодження зору дуже малоймовірно, якщо ви на вулиці помітили, що десь працює зварювальник.

«Але це стосується тільки перехожих на вулиці, і ні в якому разі не фахівців, які працюють зі зварюванням. Іскри від зварювання містять ультрафіолетове випромінювання, яке може привести до опіків очей. Симптоми - біль в очах, почервоніння, чутливість до яскравого світла, головний біль», - пояснила автор повідомлення.

За словами Супрун, чим довше ви піддаєтеся впливу ультрафіолетових променів, тим сильнішими будуть симптоми. Зазвичай за день-два все повинно нормалізуватися.

Раніше Супрун відкрила нову рубрику на Facebook.

Також відзначимо, Супрун розповіла про користь занять спортом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: