Супрун відкрила нову рубрику на Facebook: #абивибулиздорові

Читать на русском
Супрун розповіла українцям, чи має лікувальні властивості алкоголь. Крім того вона започаткувала нову рубрику #абивибулиздорові про алкоголь і самолікування.

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла українцям, чи має лікувальні властивості алкоголь. Крім того вона започаткувала нову рубрику #абивибулиздорові про алкоголь і «самолікування».

Як пише «Слово і Діло», перший напій, який розглянули у Facebook чиновниці – це джин-тонік.

Які теми хвилюють в.о. міністра охорони здоров'я СупрунУляна Супрун за більш ніж два роки виконала лише третину своїх обіцянок. Її улюблена тема – забезпечення ліками та вакцинами.

«Цілющі властивості має не джин, а саме безалкогольний тонік. В його складі є речовина хінін, яку давно використовують в медицині», - наголосила в.о. міністра та зробила невеличкий екскурс в історію винайдення напою.

«У комбінації джина з тоніком є своя історія. Британські офіцери в Індії на початку 19 століття пили тонік, щоби захиститися від малярії. Але через гіркоту тонік їм не дуже смакував, тому до напою додали воду, цукор, лимон та джин. Так було винайдено напій, який, за словами Черчилля, — «врятував більше життів та глузду англійців, ніж усі лікарі в імперії», - повідомила вона.

Проте наразі, за словами Супрун, для лікування малярії просто пиття джину з тоніком недостатньо, та й є більш ефективні шляхи.

«Пити чи в будь-якому іншому вигляді застосовувати алкоголь для профілактики чи лікування хвороб — нерозумно. Всі можливі позитивні ефекти, які містить в собі алкоголь, зрештою перекриваються його згубними властивостями», - резюмувала вона.

Нагадаємо, раніше Супрун розвіяла міф про безпечну дозу алкоголю.

І порадила, як боротися із застудою.

Також у МОЗ оприлюднили правила поведінки в морозну погоду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: