Українські школярі зможуть навчатися, перебуваючи на стаціонарі – Супрун

Читать на русском
В Україні з 2019 року діти, які тривалий час перебувають на стаціонарному лікуванні, зможуть навчатися в лікарнях.

В Україні з 2019 роки діти, які тривалий час перебувають на стаціонарному лікуванні, зможуть навчатися в лікарнях.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, пише «Слово і Діло».

За її словами, МОЗ спільно з Міністерством освіти і науки України розробив положення, щоб школярі, які проходять лікування в умовах стаціонару, могли вчитися за шкільною програмою.

«Головні умови – бажання дитини вчитися, згода батьків і дозвіл від лікаря. Для того, щоб почати навчання, батьки або законні представники дитини мають написати заяву», – повідомила Супрун.

Заняття і їхня тривалість будуть сплановані в залежності від стану здоров'я дитини та рекомендацій лікаря. Уроки відбуватимуться за шкільною програмою, учні отримуватимуть оцінки й здаватимуть атестацію.

«Розпочати навчання в умовах стаціонару можна буде вже з 2019 року, коли всі обласні лікарні підпишуть угоди про співпрацю з місцевими установами загальної середньої освіти. За бажанням приєднатися до програми навчання в лікарнях можуть і районні медзаклади», – зазначила Супрун.

Вона підкреслила, що керівництво медустанови має забезпечити приміщення для класної кімнати, створити належні умови для занять і визначити координатора освітнього процесу.

«Контролем якості освіти займатиметься директор відповідної школи. Директор визначатиме координатора освітнього процесу від школи. Він стежитиме за наявністю підручників, освітніх ресурсів і сервісів, розкладом занять тощо», – пояснила Супрун.

За її словами, визначено, що в одному шкільному класі в лікарні займатимуться від 5 до 12 учнів. Уряд передбачив на запровадження такого механізму 12 млн грн.

Раніше в МОЗ назвали число померлих від кору з початку року.

Також нагадаємо, Супрун розповіла про плани МОЗ на 2019 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: