Путін розповів про долю захоплених українських моряків

Читать на русском
Відправивши кораблі в Керченську протоку, Україна намагалася влаштувати провокацію для підняття рейтингу президента, вважає Путін.

Президент Росії Володимир Путін на прес-конференції в четвер, 20 грудня, заявив, що ситуація в Керченській протоці була провокацією української влади з метою підвищити рейтинг президента Петра Порошенка.

Про це пише «Слово і Діло».

Український корабель обстріляли в нейтральних водах - BellingcatРозслідувачі групи проаналізували записи радіоперехоплення переговорів російських прикордонників, відеозаписи і дані самої ФСБ.

«Це була свідома провокація, щоб підняти рейтинг Петра Порошенка. Йому вдалося загострити ситуацію й піднятися з п'ятого місця до першої трійки в рейтингу. Він своє завдання виконав за рахунок президента країни. Їх послали в розрахунку на те, що хтось із моряків загине, але, слава Богу, всі живі й здорові. Я знаю, що українська влада незадоволена тим, що всі вижили», – заявив Путін.

Президент Росії також зазначив, що зараз моряки перебувають під слідством і в майбутньому буде зрозуміло, що з ними буде далі.

Путін також заявив, що розмовляв про українських моряків із Віктором Медведчуком.

Як повідомлялося, напередодні суд у Криму відхилив апеляції на арешт п'яти українських моряків, захоплених біля Керченської протоки.

Нагадаємо, 25 листопада російські спецпризначенці захопив два українських катери «Бердянськ» та «Нікополь» і буксир «Яни Капу» на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ».

У МЗС України заявили, що РФ розв'язала війну проти України в нейтральних водах. Росія називає дії України в районі Керченської протоки «провокаційними». Світова спільнота закликає РФ повернути захоплені кораблі й відпустити українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: