У Львівській області перший прихід УПЦ МП перейшов до ПЦУ

Читать на русском
Прихід святих апостолів Петра і Павла міста Жовква Львівської області вийшов із УПЦ Московського патріархату і перейшов до Православної церкви України.

Прихід святих апостолів Петра і Павла міста Жовква Львівської області вийшов із УПЦ Московського патріархату і перейшов до Православної церкви України.

Про це повідомив настоятель храму, керівник прес-служби Львівської єпархії УПЦ МП архімандрит Маркіян Каюмов, пише «Слово і Діло».

Рада перейменувала УПЦ МП: як голосували нардепиУПЦ Московського патріархату перейменували на Російську православну церкву. Рішення підтримали 240 народних депутатів.

«22 грудня парафія святих апостолів Петра і Павла міста Жовква приєдналася до Помісної автокефальної Православної церкви України. Дане рішення було прийнято на засіданні Парафіяльної ради на чолі з настоятелем храму», - заявив він в Facebook.

Митрополит Львівський і Сокальський Православної церкви України Димитрій Рудюк привітав прихожан і настоятеля храму із цим рішенням.

«Щиро вітаю православних жителів Жовкви - прихожан храму св. Першого. апп. Петра і Павла м Жовква на чолі з настоятелем о. архімандритом Маркіяном (Каюмовим) із тим, що вони зробили мужній крок і перейшли під юрисдикцію Львівсько-Сокальської єпархії Православної церкви України, змінивши свою приналежність із МП на Єдину помісну Православну церкву України», - написав митрополит Димитрій в Facebook.

Прихід Жовкви першим у Львівській області перейшов під крило Православної церкви України.

Раніше Петро Порошенко застеріг радикалів від захоплень храмів УПЦ МП.

Також нагадаємо, голова ПЦУ відреагував на закон про перейменування релігійних організацій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: