У РФ звинуватили Британію в підбурюванні України

Читать на русском
У посольстві переконані, що на які б кроки не пішла б Україна, британський уряд консерваторів буде завжди забезпечувати їй «політичну і військову підтримку».

Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон займається «підбурюванням України до нових військових провокацій».

Про це заявили в посольстві Росії в Лондоні, передає прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

Ескалація в Азовському морі: як протидіяти РФ та чи будуть санкціїУ Керченській протоці російські кораблі обстріляли три українських військових катери, захопили їх і членів екіпажу. Україна запровадила воєнний стан на 30 днів.

«Не впоравшись із завданням ефективно нейтралізувати дрони над аеропортом Гатвік, схоже Вільямсон зайнявся більш важливою справою - підбурюванням України до нових військових провокацій», - сказано в повідомленні.

У посольстві переконані, що на які б кроки не пішла б Україна, британський уряд консерваторів буде завжди забезпечувати їй «політичну і військову підтримку».

У свою чергу, заступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак запропонував відправити корабель ВМС Великобританії через Керченську протоку.   «Коли говорять, що Росія не дозволить прохід англійського судна, у мене виникає одне зауваження - а хто-небудь пробував пройти?», - заявив заступник міністра в ефірі каналу Прямий.   Гримчак зазначив, що HMS Echo не має озброєння, і на нього не поширюється дія конвенції Монтре про статус чорноморських проток, по якій термін перебування військових кораблів обмежений 21 добою.

Нагадаємо, Британія направить в Україну своїх військових.

Також відзначимо, що в Чорне море увійшов корабель-розвідник ВМС Британії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: