Британія відправить в Україну своїх військових

Читать на русском
Уже в січні в Україну прибуде група військовослужбовців Військово-морських сил Великої Британії для організації взаємодії.

У січні в Україну прибуде група військовослужбовців Військово-морських сил Великої Британії для визначення необхідної допомоги українським військовим.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак після зустрічі з державним секретарем з питань оборони Великої Британії Гнвінном Вільямсоном в Одесі в п'ятницю, 21 грудня, пише «Слово і Діло».

«Уже в січні в Україну прибуде група військовослужбовців Військово-морських сил Великої Британії для організації взаємодії, планування спільних навчань, а також визначення необхідної матеріально-технічної допомоги Збройним силам України, безпосередньо Військово-морським силам», - повідомив Полторак.

За його словами, сторони, крім того, розглянули можливість прискорення співпраці по всьому спектру, починаючи від розширення формату підготовки в рамках навчально-тренувальної програми Orbital, виходу на новий рівень підготовки і закінчуючи розширенням військово-технічного співробітництва.

Полторак також повідомив про домовленість щодо створення «Офісу друзів України», щоб координувати спільні дії з надання допомоги в реформуванні ЗСУ, ВМС, а також нарощування бойових можливостей українського військового флоту.

Раніше стало відомо, що протягом 2019 року ВМС України отримають чотири малих броньованих артилерійських катери «Кентавр» і «Гюрза-М».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: