Колишньому президенту невизнаного Придністров'я заочно винесли вирок

Читать на русском
Шевчука визнали винним у двох епізодах одержання хабаря у великому розмірі і трьох епізодах перевищення посадових повноважень.

Верховний суд невизнаної Придністровської Молдавської республіки (ПМР) заочно засудив колишнього президента невизнаної республіки Євгена Шевчука до 16 років колонії суворого режиму.

Про це повідомляє телеканал Перший придністровський, пише «Слово і Діло».

Зустріч у Відні щодо Придністров'я: прогрес у переговорах та об'єднання з УкраїноюПрезидент Молдови заявив, що Придністров'я може стати частиною Молдови або України. Днями, вперше з червня 2016 року, у Відні пройшли переговори про врегулювання придністровського конфлікту. Оцінили ситуацію експерти.

Шевчука визнали винним у двох епізодах одержання хабаря у великому розмірі і трьох епізодах перевищення посадових повноважень. Крім того, колишньому голові невизнаної республіки призначений штраф у 600 млн придністровських рублів (приблизно 36,7 млн ​​доларів США).

Вирок оголошено заочно, так як Шевчук знаходиться за межами країни.

Євген Шевчук очолював Придністров'я з 2011 по 2016 рік. У червні 2017 року парламент на прохання прокуратури позбавив його недоторканності, після чого він покинув Придністров'ї.

Придністровська Молдавська республіка проголосила незалежність 25 серпня 1991 року, після чого між сепаратистами і молдавськими військами почався короткочасний збройний конфлікт, що завершився фактичною перемогою сепаратистів, підтриманих російською армією.

Раніше правоохоронці вилучили контрабандні сигарети з Придністров'я.

Також нагадаємо, Україна визначилася з «коридором» для виведення військ РФ з Придністров'я.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: