Україна визначилася з «коридором» для виведення військ РФ із Придністров'я

Читать на русском
Офіційний Київ заявив про готовність надати коридор для виведення російських військ із Придністров'я.

Офіційний Київ заявив про готовність надати коридор для виведення російських військ із Придністров'я.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив спецпредставник України з придністровського врегулювання Віктор Крижанівський, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зустріч у Відні щодо Придністров'я: прогрес у переговорах та об'єднання з УкраїноюПрезидент Молдови заявив, що Придністров'я може стати частиною Молдови або України. Днями, вперше з червня 2016 року, у Відні пройшли переговори про врегулювання придністровського конфлікту. Оцінили ситуацію експерти.

«Наша позиція незмінна: територію ми надамо, ми забезпечимо безперешкодне й безпечне виведення російських військ і боєприпасів із території Придністров'я, щойно Росія почне це робити. Або принаймні висловить готовність», – сказав Крижанівський.

При цьому він підкреслив, що в Росії поки немає готовності виводити свої війська, «і вони будуть чіплятися за все й шукати нові причини».

«Буквально вчора російський віце-прем'єр Рогозін написав, що вони не будуть цього робити, тому що це може дестабілізувати ситуацію. У Держдумі РФ політики говорять, що ситуація в Україні нестабільна, тому не можна вивозити боєприпаси через українську територію. Це все розповіді для нервовохворих», – зазначив спецпредставник.

Своєю чергою посол Молдови в Україні Руслан Болбочан підкреслив, що офіційний Кишинів наполягає на виведенні російських військ відповідно до раніше взятих Росією міжнародних зобов'язань.

12 квітня прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп попросив Київ дозволити російським військам залишити Придністров'я за допомогою спеціального коридору на території України.

Нагадаємо, президент Молдови Ігор Додон вважає, що Україна може допомогти в досягненні компромісу в питанні Придністров'я, де базуються російські війська.

Як відомо, в Австрії пройшли переговори щодо Придністров'я.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: