Суд відмовив СБУ в позові до НАБУ про спростування інформації

Читать на русском

Суд відмовив українській спецслужбі у відкритті провадження за позовом до Національного бюро про спростування інформації.
Павло Демчина і Артем Ситникфото: «Слово і Діло»

Суд відмовився відкривати провадження за позовом Служби безпеки України до Національного антикорупційного бюро про спростування недостовірної інформації.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергій Коробенко, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується, 9 жовтня СБУ звернулася до Солом'янського суду з позовними вимогами до директора НАБУ Артема Ситника й самого відомства про спростування недостовірної інформації.

Вивчивши матеріали позову, суддя Коробенко зазначив, що спір між двома юридичними особами з приводу порушення однією з них немайнових прав іншої має розглядатися за правилами господарського судочинства. Таким чином, згідно з п. 1 ч. 1 статті 186 Цивільного процесуального кодексу України, суддя відмовив у відкритті провадження в справі, оскільки заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

У відповідь на запит журналіста «Слова і Діла» у спецслужбі повідомили, що СБУ подала позов до Ситника та НАБУ в зв'язку із заявою на комітеті Верховної Ради з питань протидії та запобігання корупції про нібито незаконну діяльність керівництва та працівників СБУ.

Нагадаємо Ситник вважає, що ініціатором його «реклами» був перший заступник голова СБУ Павло Демчина. Пізніше Демчина пообіцяв подати позов до Ситника за таку заяву. Також на антикорупційному комітеті директор НАБУ натякнув, що до його «реклами» причетний народний депутат від фракції БПП Сергій Березенко. Політик відреагував на слова Ситника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: