Держдеп анонсував виділення додаткової допомоги Україні

Читать на русском
США виділять Військово-морським силам України десять мільйонів доларів як додаткову допомогу після інциденту в Керченській протоці.

США виділять Військово-морським силам України десять мільйонів доларів як додаткову допомогу після інциденту в Керченській протоці.

Про це йдеться в заяві представника Держдепартаменту Роберта Палладіно, пише «Слово і Діло».

ГПУ оприлюднила реконструкцію подій у Керченській протоці – відеоГенеральна прокуратура України оприлюднила відеореконструкцію подій у Керченській протоці 25 листопада.

«Ми робимо це спільно з Литвою і Великобританією, які також планують збільшити допомогу Україні в галузі безпеки», - зазначив дипломат.

Вашингтон також закликав Росію повернути Україні затримані судна і заарештованих моряків, «тримати Керченську протоку й Азовське море відкритими для транзиту в українські порти і з них, а також поважати суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах, включно з територіальними водами».

Нагадаємо, 25 листопада спецназ РФ захопив три кораблі ВМС України в Керченській протоці. У результаті атаки були затримані 24 українські моряки, які пізніше виявилися під арештом.

У Росії звинуватили українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходження в «закриту акваторію територіального моря РФ», назвавши дії України в районі Керченської протоки «провокаційними».

У зв'язку з інцидентом Київ і Москва обмінялися нотами протесту, а президент США Дональд Трамп скасував зустріч із російським лідером Володимиром Путіним на саміті G20.

Дії РФ засудило НАТО, а також ряд європейських країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: