НАБУ завершило розслідування справи про хабар прокурору ГПУ

Читать на русском
У Національному бюро завершили розслідувати справу про отримання хабара прокурором Генпрокуратури з департаменту нагляду за додержанням законів.

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою прокурора Генеральної прокуратури України Володимира Дергунова в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

Як встановило слідство, прокурор Департаменту нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності ГПУ вимагав 20 тисяч доларів за укладення угоди про визнання винуватості з двома особами, підозрюваними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, на умовах призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням. У разі відмови від «пропозиції» старший групи прокурорів погрожував підозрюваним покарання у вигляді позбавлення волі на термін 11-12 років.

За умовами «угоди», 20 тисяч доларів Дергунову мають бути оплачені двома траншами. Перший – 15 тисяч доларів – як завдаток, решта – перед надсиланням до суду укладених між ним як прокурором у кримінальному провадженні та підозрюваними угод про визнання винуватості.

5 жовтня прокурора викрили на отриманні неправомірної вигоди в розмірі $15 тисяч. 6 жовтня йому повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою).

Нагадаємо, суд відправив Дергунова під домашній арешт. Пізніше суд відсторонив його від посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: