НАБУ завершило розслідування справи чиновника Київської ОДА

Читать на русском
У Національному бюро повідомили про завершення розслідування щодо колишнього чиновника Київської облдержадміністрації.

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього начальника Служби у справах дітей та сім'ї Київської обласної державної адміністрації Сергія Андріяша в зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«19 грудня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП завершили досудове розслідування за підозрою начальника Служби у справах дітей та сім'ї Київської обласної державної адміністрації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України», – інформують у відомстві.

За даними слідства, представництво Європейського Союзу в Україні надало грант у сумі понад 1,85 млн євро для реалізації заходів із тимчасового розміщення та розселення внутрішньо переміщених осіб. Коштом цього гранту Служба у справах дітей та сімёї ОДА мала облаштувати соціальне житло для внутрішньо переміщених родин із дітьми у Київській області.

Підозрюваний Андріяш, знаючи, що обраний ним об'єкт нерухомості перебуває в приватній власності, уклав грантову угоду та освоїв кошти Євросоюзу, після чого підписав низку договорів про здійснення капітального ремонту вказаної будівлі коштом допомоги ЄС.

У жовтні 2016 року за матеріалами Департаменту захисту економіки Національної поліції Бориспільська місцева прокуратура розпочала розслідування наведених фактів. У грудні 2017 року прокурори Генеральної прокуратури повідомили посадовцю Київської ОДА про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

У січні 2018 року підслідність у розслідуванні визначили за детективами НАБУ. Надалі під час досудового розслідування детективи ініціювали проведення інвентаризації активів Служби у справах дітей та сім'ї Київської ОДА та вжили заходи забезпечення, що дозволило реально відшкодувати збитки на загальну суму понад 7 млн грн шляхом повернення майна до комунальної/державної власності.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу про розтрату грантових грошей чиновником Київської ОДА. Раніше детективи перевірили дзвінки фігурантів справи про розтрату грантових коштів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: