Суд відсторонив від посади затриманого НАБУ прокурора Генпрокуратури

Читать на русском
Столичний райсуд відсторонив від посади прокурора Генпрокуратури, затриманого раніше детективами Національного бюро.

Суд на місяць відсторонив від посади прокурора Генеральної прокуратури Володимира Дергунова, затриманого детективами Національного антикорупційного бюро за підозрою в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення виніс слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, Дергунов обіймає посаду прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за дотриманням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, Департаменту нагляду за дотриманням законів в кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генпрокуратури.

У клопотанні детектив просив суд відсторонити підозрюваного на два місяці, проте суд лише частково задовольнив клопотання. Так, Дергунова відсторонили від посади до 5 грудня.

За версією слідства, старший прокурор групи прокурорів у одному з кримінальних проваджень Дергунов вимагав 20 тисяч доларів за укладення угоди про визнання провини з двома особами, підозрюваними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, на умовах призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням. У разі відмови від «пропозиції» старший групи прокурорів погрожував підозрюваним покаранням у вигляді позбавлення волі терміном 11-12 років.

За умовами «угоди», $20 тис. старшому групи прокурорів мали бути сплачені двома траншами. Перший – $15 тис, а решта $5 тис. – перед скеруванням до суду укладених між ним як прокурором у кримінальному провадженні та підозрюваними угод про визнання провини.

Нагадаємо, 5 жовтня НАБУ викрило на хабарі прокурора ГПУ. Пізніше суд відправив його під домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: