Окупанти залишили під вартою капітана українського катера «Бердянськ»

Читать на русском
Верховний суд Криму відхилив апеляцію на арешт капітана захопленого РФ у Керченській протоці українського катера Бердянськ Романа Мокряка та моряка Віктора Безпальченка.

«Верховний суд Криму» відхилив апеляцію на арешт капітана захопленого РФ у Керченській протоці українського катера Бердянськ Романа Мокряка та моряка Віктора Безпальченка.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Facebook журналіста Антона Наумлюка.

Клімкін розповів подробиці звільнення українського моряка з полону піратівУкраїнець, член команди захопленого нігерійськими піратами в кінці жовтня контейнеровоза Pomerania Sky, звільнений з полону й незабаром повернеться в Україну.

Також журналіст повідомив, що під вартою залишили українського моряка Віктора Безпальченка. Таке рішення ухвалив суддя Сергій Рубанов.

У «Крым.Реалии» повідомляють, що «суд» вдруге відклав розгляд справи моряка Владислава Костишина. Протягом процесу судді тричі заявлявся відвід за те, що він постійно перебивав захист або намагався витлумачити відповіді захисту по-своєму.

Нагадаємо, у четвер, 20 грудня, «Верховний суд» Криму не задовольнив апеляції адвокатів на рішення Київського райсуду Сімферополя» про арешт трьох членів екіпажів кораблів ВМС України. «Суд залишив під вартою Богдана Головаша, Сергія Попова, Михайла Власюка.

За день до цього той же «суд» залишив під вартою українських моряків Володимира Варимеза, Андрія Опрыско, Юрія Будзыло, Сергія Цыбизова.

Нагадаємо, російська влада пред'явила захопленим у Чорному морі українським морякам звинувачення в нібито незаконному перетині кордону.

Як відомо, 25 листопада в Азовському морі прикордонні катери ФСБ Російської Федерації відкрили вогонь по корабельній групі Військово-морських сил України. Командування ВМС повідомляло, що росіяни стріляли на ураження. Три кораблі українських ВМС захоплені російським спецназом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: