Нацбанк розповів про зростання економіки до кінця року

Читать на русском
Основним драйвером зростання ВВП у III кварталі виступав внутрішній попит – як споживчий, так і інвестиційний.

За підсумками року зростання реального ВВП України складе 3,4.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку в п'ятницю, 21 грудня, передає «Слово і Діло».

МВФ попередив світ про глобальну кризу. Що на нас чекає та як уникнути втрат?Темпи зростання ВВП України в 2019 році знизяться до 2,5 відсотків через жорстку монетарну та фіскальну політику, а також уповільнення зростання економік основних торгових партнерів України, говорять в НБУ. Більше знають експерти.

«Зростання реального ВВП за підсумками 2018 року буде близьким до прогнозу, оприлюдненого в інфляційному звіті за жовтень 2018 (3,4%)», – йдеться в повідомленні.

У НБУ відзначають, що в III кварталі економіка зросла на 2,8% в річному вимірі, сповільнившись з 3,8% г/г у II кварталі. Фактичні темпи зростання реального ВВП у III кварталі 2018 року були близькими до оцінки НБУ, яка була оприлюднена в Інфляційному звіті за жовтень 2018 року (3,1% г/г).   Основним драйвером зростання ВВП в III кварталі виступав внутрішній попит – як споживчий, так і інвестиційний. Зростання кінцевих споживчих витрат домогосподарств прискорилося до 9,7% г/г у результаті підвищення заробітних плат, пенсій, збільшення переказів трудових мігрантів в Україну, а також відносно високих і стабільних споживчих настроїв населення.   Інвестиційна активність залишалася одним з важливих факторів економічного зростання. Валове нагромадження основного капіталу (ВНОК) продовжило рости значними темпами (9,7% г/г).

Раніше МВФ погіршив прогноз зростання ВВП України в 2020 році.

Також нагадаємо, в Кабміні змінили прогнози зростання ВВП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: