Зростання ВВП України сповільнилося

Читать на русском
Економіка України зростає 11 кварталів поспіль, стверджують у Держслужбі статистики, незважаючи на різке падіння динаміки.

У третьому кварталі 2018 року зростання валового внутрішнього продукту України склало 2,8% до аналогічного періоду 2017 року, тоді як у другому кварталі він становив 3,8%, у першому - 3,1%.

Таку оперативну оцінку опублікувала Держслужба статистики в середу, 14 листопада, пише «Слово і Діло».

МВФ погіршив прогноз зростання ВВП УкраїниЕксперти фонду спрогнозували істотне уповільнення зростання української економіки в 2019 та 2020 роках.

Відомство уточнює, що стосовно попереднього кварталу економіка країни в третьому кварталі поточного року (з урахуванням сезонного фактора) додала 0,4%.

«Економіка України зростає 11 кварталів поспіль ... Ситуація відповідає прогнозам уряду і міжнародних партнерів», - йдеться в повідомленні.

Раніше в Нацбанку заявили, що за підсумками третього кварталу зростання української економіки сповільниться до 3,1% з 3,8% за підсумками другого кварталу.

У серпні повідомлялося, що в другому кварталі українська економіка прискорилася до 3,6%. Стосовно попереднього кварталу економіка країни додала 0,9%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: