Заволодіння врожаєм держпідприємства: суд обрав запобіжний захід обвинуваченим

Читать на русском
Столичний райсуд обрав запобіжний захід двом підозрюваних у справі заволодіння врожаєм держпідприємством із Кропивницького.

Суд обрав запобіжний захід колишній виконувачці обов'язків директора ДП «Дослідне господарство «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції УААН Людмилі Реві та Максиму Замрикоту.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповів прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олексій Скибенко.

За його словами, Реву відпустили під особисте зобов'язання з покладанням низки обов'язків, а саме: прибувати на першу вимогу; не відлучатися за межі с. Ліски Черкаської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками.

Також суд відпустив під особисте зобов'язання й другого обвинуваченого – Замрикота. На нього поклали такі обов'язки: прибувати на першу вимогу; не відлучатися за межі Черкас без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками і здати на зберігання закордонні паспорти.

Як відомо, вказане провадження вже передали до суду. За версією слідства, Рева в змові з керівниками двох приватних компаній організували злочинну схему, через яку ДП ДГ «Червоний землероб» впродовж липня-листопада 2015 року втратило зерна на суму понад 23 млн грн. За задумом зловмисників, збіжжя, що належало ДП, передали на відповідальне зберігання одній приватній компанії. Інша приватна фірма, своєю чергою, мала його продати під виглядом зерна власного виробництва й у такий спосіб легалізувати майно, отримане злочинним шляхом. Що й було зроблено.

Згодом, за даними слідства, за схожою схемою впродовж листопада-грудня 2015 року зловмисники незаконно заволоділи зерном ДП ще на суму понад 25 млн грн. Тоді до реалізації корупційної схеми залучили ще й заступника директора держпідприємства та фізичну особу-підприємця.

Нагадаємо, суд продовжив арешт екс-чиновника Зернової корпорації. Також НАБУ оголосило в розшук колишнього голову правління ДПЗКУ. Раніше суд зняв арешт із бізнесу російського олігарха в справі Зернової корпорації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: