МОЗ знайшов винного в тому, що в поліклініках бракує вакцин

Читать на русском
За рішенням чиновника МОЗ тимчасово заборонялися вакцини проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії, правця та кашлюку.
Ілюстративне фото.

Кабінет міністрів оголосив догану першому заступнику голови Держлікслужби Владиславу Цілині за перевищення службових повноважень.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на прес-службу МОЗ.

Чи робити щеплення: в чому проблема вакцинації та чи є рішення?Міністерство охорони здоров'я має намір змінити правила вакцинації. Про проблеми вакцинації говорили фахівці.

За рішенням Цілині тимчасово заборонялися вакцини проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії, правця та кашлюку.

«Ці заборони виносили всупереч встановленому порядку застосування тимчасових заборон. Висновки протоколів розслідування регіональних груп доводили в кожному конкретному випадку необґрунтованих заборон, що загроз немає», – йдеться в повідомленні.

«Через дії керівництва Держлікслужби щоразу зупинявся процес імунізації українців: діти не могли отримати свої щеплення за Календарем профілактичних щеплень, оскільки вакцини були заборонені», – уточнюється на сторінці відомства у Facebook.

У міністерстві вважають, що публікації розпоряджень Держлікслужби в ЗМІ призвели до дискредитації імунізації та збільшення загрози відмов громадян від вакцинації.

Нагадаємо, 392 200 доз вакцин КПК (від кору, паротиту та краснухи) виробництва США розподілили та відправили до регіонів України.

Також відзначимо, з'ясувалося, які щеплення потрібно робити повторно.

Раніше Супрун назвала кількість смертей через відсутність щеплень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: